Alternativ till företagslån

Alternativ till företagslån

En av de största utmaningarna för ett nytt, mindre företag är att skaffa kapital som behövs för att komma igång med den initiala tillväxten. Du kommer antagligen att behöva få tillgång till kapital i form av ett företagslån för att faktiskt kunna starta ditt företag.

Vart får du ett företagslån?

Om du redan har börjat jakten efter på ett lån vet du att det finns många mindre aktörer för företagslån.

Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar, och du kanske har märkt att de flesta billiga alternativ inte finns tillgängliga för nyföretagare, men det kan finnas för företag med flera års verksamhet i bagaget, eller de med en redan väl etablerad och god ekonomisk tillväxt.

Du kan bygga en god kreditvärdighet som ett företag under en kort tid, så länge du gör allt rätt.

För att hjälpa dig komma igång, här är en lista med 5 användbara alternativ till företagslån.

Kreditkort för företag

Kreditkort till ett företag kan vara ett bra alternativ som en finansiell lösning för ett företag och kan hjälpa till att hålla isär personlig och företagets ekonomi.

För att vara kvalificerad för ett kreditkort så kontrollerar kortutgivaren vanligtvis din personliga kredithistoria och totala inkomst (privat och företag). De flesta kreditkort har den extra fördelen att få bonus på köp och extra förmåner när du registrerar ett nytt kort.

Ett bra tips är att välja ett kort med en ränta på 0% för en viss period, till exempel 45 dagar. Tack vare detta kan du handla och lånetiden är således gratis.

Crowdfunding

Detta är en nyare finansieringskälla som kallas crowdfunding och är populär när man talar om olika typer av nystartade företag i världen. Populära crowdfunding-plattformar, till exempel KickStarter, som tillåter alla med en vision att samla in pengar för sina projekt eller företag att göra det. Om du letar efter företagslån utan UC kan detta vara det bästa alternativet.

Ett startlån för crowdfunding-företag kommer att kräva mycket förberedelser för att presentera dig själv och ditt företag på ett trovärdigt och bra sätt. Du måste presentera företagets mål för en stor grupp människor i hopp om att få fler donationer och investerare.

Personlig finansiering från vänner och familj

Personlig ekonomi är ett vanligt alternativ, det är därför finns det med på listan. Men att använda dina egna och nära vänners resurser är riskabelt och du måste göra ett grundligt jobb för att beräkna alla kostnader så att du inte går tom på pengar innan företaget kan försörja sig själv utan extern finansiering.

Även om du använder personliga fonder i början är det alltid en bra idé att börja vidta åtgärder för att skapa en god kreditvärdighet för ditt företag. På så sätt kan du börja dra fördel av möjligheterna till finansiering och få tillgång till mer kapital i framtiden.

Personliga kreditkort: Om du inte kan få ett kreditkort till företaget så kan ett personligt kreditkort med en ganska hög kreditgräns hjälpa dig att göra ditt första köp och påbörja starten av ditt företag.

Håll koll på hur mycket kredit du använder och betala dina räkningar i tid. Eftersom kostnaderna för ditt personliga kreditkort kan förstöra din personliga kreditvärdighet så kan detta skapa mer problem än vad du kan föreställa dig.

Ett sätt är också att be vänner och familj om kapital, men kom ihåg att beskriva risken för dem så att de vet vad de investerar i. Annars kan det uppstå en dålig relation med din familj, om något går fel. Ett bra exempel på denna typ av finansiering är Amazon, vars ägare från början bad föräldrarna sina att investera i företaget. Värdet på deras investeringar har sedan dess ökat med över 12 miljoner procent (!), vilket borde vara den bästa investeringen någonsin.


Investera så snart som möjligt i en certifierad revisor

Överväg att anställa en certifierad revisor som kan granska ditt företags finansiella rapporter varje år.

Detta kan öka driftskostnaderna, men det kan också vara viktigt att ge långivarna historiska finansiella rapporter som redan har kontrollerats av en oberoende, certifierad revisor. Detta kan i slutändan kan innebära en skillnad i godkännande eller avslag.

Dessa utgifter är faktiskt en investering, särskilt när du behöver finansiering till att finansiera din tillväxt eller expansion.

Bevisa din återbetalningsförmåga

Kraven varierar vanligtvis beroende på långivaren, men alla långivare vill se till att ditt företag har möjligheterna och kapacitet att betala av skulderna.

Innan du ansöker om ett lån ska du därför förbereda alla nödvändiga dokument som kan visa din förmåga att betala tillbaka lånet. Dessa dokument inkluderar affärsplaner, affärs- och personliga uttalanden samt de senaste finansiella rapporterna.

Bygg relationer med kreditrådgivare

Att ha bra och personliga relationer med kreditrådgivare tar dig långt. Ibland kan kreditrådgivare agera som om de inte kan hjälpa till att ansöka om ett lån,men när du bygger relationer med kreditgivarna så kommer du att upptäcka att dessa människor har mycket inflytande och kan betyda skillnaden mellan avslag och godkännande.

Fokusera på rätt långivare

Kontrollera lån från så många långivare som möjligt för att hitta finansiering med de lägsta räntorna och de bästa villkoren. Om du har en god kreditvärdighet så kan bankerna sänka din ränta om de får veta att du också pratar med andra banker.

Var väl förberedd med din presentation

Under din presentation vill banken förstå vad du gör, vad dina behov är och hur de kan hjälpa dig utan att utsätta dem själva för en onödig risk. Gör dig redo att på ett utförligt plan förklara för långivaren om din affärsidé och svara på ytterligare frågor som långivaren kan ha.

De viktigaste sakerna att ha förberett i din presentation för långivaren är dina affärsplaner, hur mycket du vill låna och hur du önskar att betala tillbaka inom ett visst tidsspann.

Förstå långivarens krav och processer

Olika långivare använder olika kriterier för att bedöma risken hos ett företag och har olika krav för att kunna godkänna, så grundläggande kunskaper om deras krav och process hjälper dig att förbättra din ansökan.

Innan du ansöker om ett lån så gör en preliminär undersökning och ta reda på vad långivarens krav är och hur du ansöker om ett lån. Du kommer att vara bättre förberedd om du har kunskap om ämnet.