Capcito logo

Företagslån av Capcito

Capcito är en kreditgivare som riktar sig till företag och bolag inom olika branscher. Om du anser att det till exempel är dags för en ny investering, när du behöver förbättra din likviditet då kan ett företagslån vara en god lösning. Själv ansökningsprocessen går i stort sett till på samma sätt som för en privatperson som ansöker om lån, där du ansöker online och signerar med BankID. Dock analyserar Capcito företagets verksamhet på ett annat vis jämfört med en vanlig kreditkontroll – via bokföringen. Analysen sker omgående och sedan tar det drygt 24 timmar innan du får beslutet. Det går även att koppla sin företagsbank direkt till Capcito, vilket gör att processen är enklare och snabbare.

CAPCITOS HISTORIA OCH TJÄNSTER

Bakom Capcitos affärsidé och företag står grundare från varierande branscher (ekonomi, matematik, teknik, finansvärlden) som hade för vana att få nej av banken när de var verksamma inom sina brancher. Med en frustration och en kreativitet skapades Capcito för olika företag och de är verksamma sedan år 2014. På deras hemsida kan du som ny företagare även få rådgivning och tips om hur du bör tänka i just uppstartsfasen.

Lista

  • Max belopp: 1 000 000 kr

  • Inget krav på säkerhet

  • Startavgift: 995 kr

  • Utan UC: Nej

Ansök nu

Företagslån

Behöver du ett företagslån? Då ska du skapa ett konto på Capcitos hemsida och sedan logga in för att slutföra din ansöka. Capcito, du själv som beslutar om belopp och löptid. Svar på din ansökan sker inom ett dygn där du får veta om beloppet godkänns eller om Capcito väljer att minska summan och återbetalningstiden eller inte.

Checkkredit/fakturabelåning

En annan tjänst som Capio erbjuder är en fakturabelåning, vilket betyder att du och ditt företag belånar era fakturor och kan använda pengar omgående. Ränta betalas endast för de dagar som pengarna används och inga andra avgifter tillkommer. Räntan på fakturabelåning per 30 dagar är 0,8 – 2,9%.

Detta fungerar som en slags kredit för företag, där den endast används i den mån de behövs och inte mer än det. Checkkrediten baseras på ditt företags försäljning som utgångspunkt och kan även växa i takt med att din försäljning ökar. Capios checkkredit är inte bindande.

Fakturaförsäljning

Ett annat alternativ att frigöra likvida medel i ditt företag är att sälja fakturor istället för att gå och vänta på kundernas betalningar som kan komma in försenade – kanske om till och med 30 – 90 dagar. När du säljer dina fakturor till Capcito, tar de hand om allt inklusive kreditrisken och du får pengar omgående. Du får maximalt 99 % av fakturans belopp och betalar 1 – 3,5 % i avgift per varje enskild faktura. Några andra avgifter tillkommer ej.