Företagslån för nystartat företag

Företagslån för nystartat företag

Nystartade företag behöver ofta ett startkapital. Något som många nya företagare gör är först och främst att starta sitt eget kapital. Om inget eget kapital finns att tillgå så  kan det vara en idé att ansöka om ett företagslån, även kallat startlån. Startlån kan vara svårare att få eftersom långivare ofta inte gillar att ta risker.

Gör dig redo innan du skickar in din ansökan

För att ha bättre chans att få ett företagslån för ett nystartat företag måste du vara väl förberedd. När det gäller långivare så handlar det om deras bild av ditt nystartade företag och de vill se en tydlig plan för uppstarten av ditt företag. Att vara förberedd på detta är viktigt. 

-Förbered en komplett och detaljerad affärsplan som du anser är rimlig att utföra.
-Berätta om dina framtidsplaner och visioner för företaget.
-Ge referenser som långivare kan ringa för att fråga om tidigare jobb eller liknande.
-En tydlig uppstartsbudget.
-Anledning till lån.
-Ge tydliga skäl till varför långivaren ska tro på dig och ditt företag.

Du säljer dig själv och dina idéer när du ansöker om ett startlån. Du kommer att be långivaren att tro på dig och ta risken. Därför kan du öva på det du har att säga i förväg för att ha rätt svar på frågor som kan komma.

Ha rätt inställning till den långivare du väljer

Det är viktigt att ha rätt tillvägagångssätt när det kommer till kommunikation med långivaren. Om du förväntar dig vissa saker som är helt orimliga för långivaren så kan det leda till ett dåligt samarbete.

Jämför räntesatser och villkor innan du lämnar in din ansökan

Den största chansen att få ett företagslån för ett nystartat företag är att undersöka flera långivare och dess villkor. Vissa långivare kan vara mer användbara än andra och mer bekanta med nystartade företag. Nöj dig inte med att kolla med endast en långivaren, titta på alla olika långivares villkor. Du kan enkelt göra detta genom att jämföra olika långivare hos en låneförmedlare och helt enkelt välja det alternativ som passar dig bäst.

Ställ krav på långivare

För att få en bra affär och en professionell långivare som hjälper dig att ta ett företagslån så måste du först ansöka om det. När du har fått in olika alternativ så borde du först och främst kontrollera långivarnas villkor.

Vad händer om du blir sjuk och inte har några anställda? Kan du fortfarande driva verksamheten? Vad gör du om du tappar många stora kunder? Hur mår din ekonomi om dina kunder inte betalar i tid? Om du får någon av ovanstående frågor så är det ett tecken på att du har hittat en bra långivare som hjälper dig och ditt företag. När det gäller att kontakta långivaren är det lätt att känna sig oviktig. Här bör du hålla huvudet högt och vara tuff. De lånar inte ut pengar för att du är trevlig, utan för att tjäna pengar.