Ponture logo

PONTURE – FÖR DIG SOM LETAR EFTER FÖRETAGSLÅN

Ponture är ett svenskt lånemäklarföretag som arbetar med att erbjuda bra och bekväma företagslån till företagare, men erbjuder även professionell och kunnig rådgivning om vilka tjänster som kan passa kunden bästa.

Företaget har över 30 år i branschen och besitter stor erfarenhet vad gäller finans och affärsutveckling på marknaden och är en uppskattad aktör hos både kunder och samarbetspartners. Ponture samarbetar idag med bland annat Marginalen Bank (en långivare som väldigt många hört talas om), Promentor Finans, Ferratum Business (Ferratum för företag), Froda, Aros Kapital och många fler.

Är du intresserad av att ansöka om ett företagslån så kan Ponture vara ditt självklara val. Det enda du behöver göra är att besöka företagets hemsida och därefter fylla i kontaktuppgifter till dig själv. Naturligtvis behöver du även fylla i hur mycket pengar du är intresserad av att låna.

Efter att du har skickat in din ansökan blir du kontaktad av en finanskonsult. Finanskonsulten kommer att utvärdera och se om dina behov kräver en finansiering eller inte och därefter kan du få svar på om lånet blivit beviljat eller ej. Det är således en väldigt enkelt process att ansöka om ett lån från Ponture.

HUR SER LÅN MED PONTURES UT?

Vad kan en företagare förvänta sig när de ansöker om ett företagslån från Ponture? För det första kan du ansöka om 100.000-2.000.000 kronor. I fall du är intresserad av att ansöka om mindre belopp än 100.000 så kommer du att behöva vända dig till ett företag.

För att kunna mer eller mindre garantera att ditt företag har en möjlighet att betala tillbaka lånet så finn dets bekväma löptider. Som minst kan du ha 1 månad på dig att betala tillbaka och som mest är det 3 år. Är du intresserad av att låna mycket höga belopp måste du vara säker på att ditt företag kommer kunna betala de månatliga utgifterna.

Ponture samarbetar med 10 stycken banker i dagsläget och erbjuder lån till olika typer av bolagsformer. Du kan ansöka om ett lån från Ponture om du har:

Lista

  • Max belopp:20 000 000 kr

  • Inget krav på säkerhet

  • Återbetalningstid: 1-36 mån

  • Utan UC: Nej

Ansök nu

VILKA ÄR ANSÖKNINGSKRAVEN?

I fall man ansöker om ett privatlån så görs en kreditupplysning på dig som privatperson för att bedöma om din ekonomi kan hantera utgifter i samband med låntagning. Detta gäller även för företag. När du ansöker om ett företagslån så kommer en kreditupplysning att göras av  ditt företag av  Upplysningscentralen, UC när du använder dig av Ponture.

Det är viktigt att ha en så bra kreditvärdighet som möjligt, eftersom beslutet kommer att grundas på en hel del faktorer som bedömer sannolikheten om ditt företag kommer att klara sig eller gå i konkurs.

Förutom kreditupplysningen så finns det även andra villkor som man ska uppfylla. Du som företagare måste uppvisa minst tre månaders omsättning med goda resultat och acceptera att en bedömning av ditt företag kommer att göras. En helhetsbedömning sker av Ponture.