Företagskredit

Företagskredit

De flesta företag befinner sig någon gång i en situation där de behöver företagskredit. Det finns många skäl till detta. Det kan vara så att när företaget är i expansionsfasen måste du göra fler investeringar, stärka likviditeten, renovera, köpa ny utrustning eller liknande. Skälen och behoven är olika, men lösningen är ofta densamma oberoende. Businessfinancing.se erbjuder för närvarande inte företagslån, men vi förklarar låneformen och presenterar alternativen som finns.

Hur skiljer sig företagskredit från andra typer av lån?

Den stora skillnaden jämfört med ett företagslån är strukturen, även om båda finns av samma anledning, att det finns behov av ytterligare kapital. En företagskredit skiljer sig åt genom att det är en lösning som inte innebär någon räntekostnad förrän krediten används. En annan stor skillnad jämfört med företagslån är att de beviljas och sedan bestämmer du hur mycket av din kredit du ska använda. Sedan betalar du bara för det använda kreditbeloppet, inte för hela beloppet.

Efter att ha fått företagskredit är det tillgängligt på företagets konto och kommer inte att bära några räntekostnader förrän kontots eget kapital är uttömt. Det kan dock hända att ett företagskredit har någon form av fast månadskostnad att betala, även om lånet i sig inte används, men det är något som varierar från långivare till långivare.

När ditt företag börjar använda krediten så betalar du ränta och återbetalning. Företagskredit är ett bra alternativ för de företag som vet att de behöver återkommande kapitaltillskott och kan återbetala företagskredit när likviditeten ökar. En vanlig form av företagskredit eller bankkonto är kassakredit.

Vilka är kraven för att få ett lån?

Eftersom detta är ett typ av lån men med en annan struktur gäller samma krav som för ett “vanligt” lån. Företaget måste ha en giltig företagsform (aktiebolag, enskild firma, kommanditbolag eller handelsbolag). Ett generellt grundläggande krav för att få en företagskredit är att ha drivit företaget i minst sex månader, det finns ett visst försäljningskrav och att företagets ägare är baserade i Sverige. Vissa banker och långivare kräver inte säkerheter, medan andra kräver olika typer av säkerheter eller personlig garanti som säkerhet.

Vad kollar banker och långivare på när de utvärderar ditt företag?

Detta kan variera. Men de bedömer i allmänhet följande vid bedömningen av företaget, och baserat på det slutliga resultatet av företaget hos banken eller långivaren så bestäms räntorna och om lånet ska beviljas:

- Betalningsöverväganden - har företaget uppfyllt sina tidigare skyldigheter? Finns det skuld eller har det funnits hos Kronofogden?- Finns det skuld eller fanns det skuld i Kronofogden?
- Företagets ekonomi - Lönsamhet, kassaflöde, vinst eller balansräkning.
- Hur länge har företaget varit verksamt?
- Säkerhet - möjligheten till en pantsättning eller personlig borgen. Många småföretagare väljer en personlig garanti för sin verksamhet.

Uppgifter om betalningsanmärkningar och / eller skulder hos Kronofogden kan göra det svårt att få ett lån. Detta betyder dock inte att banker och långivare bara fokuserar på det förflutna. De partner vi arbetar med är banker och långivare, som också tar hänsyn till potentialen för dig och ditt företag i framtiden där din nuvarande och framtida betalningsförmåga bedöms.

Vad är ett kontokredit?

Många som bestämmer sig för att ansöka om en kontokredit gör det eftersom företaget snabbt behöver likviditet. Du får ofta ett snabbt svar på hur mycket kredit du kan få på ditt konto och de flesta långivare kan hantera allt online med hjälp av identifikation sig via BankID, vilket leder till snabb service. Beroende på långivare så kan kontraktet se ut som så att företagets kundkonto är säkerhet för lånet.

Företagskredit utan UC

När du ansöker om ett lån hos oss på accepterar ditt företag bara en kreditrapportering via UC, samtidigt som du har möjlighet att få låneerbjudanden från flera banker och långivare så tas endast en UC. Vissa banker och långivare som vi arbetar med använder också andra kreditrapporteringstjänster som till exempel Creditsafe eller Bisnode, men de påverkar inte din kreditvärdighet. Businessfinancing.se erbjuder för närvarande inte möjligheten att ansöka om och jämföra företagslån, företagskredit eller kontokredit, men du kan enkelt ansöka om ett lån och jämföra det med hos låneförmedlare. Du förbinder dig inte till något när du ansöker utan det är gratis och du får en snabb översikt över hur mycket ditt företag kan låna.