Företagslån utan UC

Företagslån utan UC


Ibland uppstår frågan om det är möjligt att få ett företagslån utan UC. Men det är sant att långivaren alltid vill se till att låntagaren har återbetalningsvillkor. Därför får den sökande regelbundet någon form av kreditinformation. Men när du använder Businessfinancing.se för att välja mellan olika långivare görs endast en begäran alltid på UC.

Vad är UC?

UC är en förkortning för Informationscenter. Det är det största svenska kreditrapporteringsföretaget som har varit ledande inom kreditrapportering och kreditövervakning sedan starten 1977. Många stora långivare, som banker och stora kreditinstitut, använder till exempel UC: er om du vill kontrollera om en person eller ett företag söker ett lån.

Vissa långivare kompletterar mikroinformation med t.ex. Creditsafe men detta är inte registrerat. Information i UC är personuppgifter registrerade i 12 månader.

En övergripande bild av din ekonomi

Naturligtvis handlar långivarens sätt att bedöma en person om inkomst eller inkomst och eventuella skulder som personen redan har. Detta är grunden för långivarens bedömning av om en persons eller företags ekonomi har utrymme att betala för det lån de ansöker om.

Varför är antalet förfrågningar viktigt?

Men även om en enskild skuld inte syns i kreditrapporten, är antalet utredningar ja från långivare. Och om det är många har det en negativ inverkan på kreditvärdigheten. Detta kan tolkas som en person eller ett företag som försöker få lån på många ställen samtidigt, och detta är en allvarlig varningssignal. Det är därför det är viktigt att ha så få applikationer som möjligt i deras UC. 

Utan skäl företagslån utan UC

Det är därför det egentligen inte finns någon anledning att vilja ansöka om ett lån utan UC. När det gäller att dölja en dålig ekonomisk situation eller uppmärksamhet i Kronofogden, kommer du aldrig att fly från någon kreditrapportering. Och om du vet att du har sämre kreditvärdighet kan du fortfarande få hjälp av oss på Businessfinacing.se. Vi arbetar med långivare som, efter att ha utvärderat helhetsbilden, kan låna pengar till de som har kredit, till exempel.

Om du vill titta på din kreditvärdighet, använd Kreddy-tjänsten på Kreddy.se/, där du kan få en bra bild av din personliga ekonomi direkt på din mobiltelefon gratis.

En sak du bör undvika är att ansöka om fler lån om du har nekats eftersom ny kreditinformation registreras för varje ny ansökan, vilket leder till ett alltmer dåligt kreditbetyg.