Refinansiering

Refinansiering


Om du har mindre lån, kreditkortsskulder eller andra avbetalningar betalar du förmodligen onödiga belopp varje månad. Detta beror på att mindre lån och delbetalningar ofta har kortare återbetalningsperioder och högre räntor. Om du vill minska kostnader och utgifter kan du ansöka om ett så kallat refinansieringslån. Syftet med refinansiering är att minska kostnaderna för lånen som du har.

Varför ska jag refinansiera lån?

Genom att ta ett nytt lån för att betala av gamla lån och krediter så får du den stora fördelen att du inte behöver betala olika räntor och avgifter. Utan alla tidigare lån och krediter samlas under ett så kallat refinansieringslån. Om du äger en fastighet som inte är fullt intecknat kan du också låna på den för att betala av små lån.

Om du inte har det här alternativet kan du refinansiera genom att ta ett lån, där du ansöker om ett privatlån som täcker alla små lån. Genom att samla skulder och lån i ett, istället för att betala av många, så kan du vanligtvis sänka dina månadskostnader och få bättre villkor. En annan fördel är att du bara behöver spåra en faktura varje månad istället för flera.

Fördelarna med refinansiering: